Ιστορικό

Το 1988 δημιουργήθηκε από τη ΦΕΞ το Ράδιο Ξάνθη.

Ένα από τα πρώτα ραδιόφωνα στην πόλη μας, στο χώρο της ελεύθερης ραδιοφωνίας, ένας τρόπος έκφρασης για πολλούς νέους, μαθητές, φοιτητές, δραστηριοποιημένους πολίτες.

Στα χρόνια λειτουργίας του κράτησε υψηλό το επίπεδο των εκπομπών του και την πολυφωνία στα FM. Πολλή μουσική διαφόρων ειδών, αξιόλογες τοποθετήσεις, συνεντεύξεις, απόψεις και σχόλια που βελτίωναν την εικόνα της πόλης. Με νοσταλγία και τρυφερότητα αναφέρονται παραγωγοί και ακροατές για το Ράδιο Ξάνθη.

Η επόμενη δεκαετία βρήκε το Ράδιο Ξάνθη ως νοσταλγική ανάμνηση. Τα ραδιόφωνα στην πόλη πλήθυναν, το ερασιτεχνικό άφηνε την θέση του σε επαγγελματίες του είδους… Ο παλαιός εξοπλισμός του ραδιοφώνου, είναι μέρος της έκθεσης στο Λαογραφικό Μουσείο και μας γυρίζει πίσω το χρόνο. Ο πρώτος κύκλος του Ράδιο Ξάνθη έκλεισε με τις καλύτερες αναμνήσεις μέχρι τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

Μετά από προσπάθειες εθελοντών επαγγελματιών του χώρου του ΜΜΕ που προσέφεραν τεχνικές γνώσεις και ανθρώπων που αγαπούν το ραδιόφωνο, το ράδιο Ξάνθη στήθηκε ξανά από την αρχή. Κράτησε την συχνότητα 93,5 και χαρακτηρίστηκε πολιτιστικό ραδιόφωνο από το ΕΣΡ. Πλέον λειτουργεί με ψηφιακό εξοπλισμό και εκπέμπει στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ξάνθης καθώς και μέσα από το διαδίκτυο.

Trackback from your site.

Leave a comment