Ιστορίες για Κρουστά με τον Βασίλη Βασιλάτο

μια μουσική παράσταση στις 3 Φεβρουαρίου 8μ.μ. στο Δημοτικό Αμφιθέατρο

… Πλέκουμε τους στίχους σ’ ένα φανταστικό σενάριο… Συναρμολογούμε ρυθμούς και μελωδίες σαν σε σουίτα εποχής…, και με τα κρουστά στην καρδιά της ορχήστρας…, τολμάμε τα τραγούδια και τις μουσικές μας…

Η ομάδα Ιστορίες για Κρουστά είναι ένα πρωτοποριακό γκρουπ της ελληνικής μουσικής σκηνής με σύγχρονο ήχο και αναφορές στην παράδοση.

Με αφετηρία και επίκεντρο τα κρουστά, η Ελληνική και η Βαλκανική Παράδοση συναντιούνται με το Ελληνικό Τραγούδι και τους ήχους της Παγκόσμιας Μουσικής και φιλτράρονται μέσα από τον προσωπικό ήχο του γκρουπ.

Οι Ιστορίες για Κρουστά είναι ένα σύνολο, που συνδυάζει το ακκορντεόν, το κλαριννέτο, το βιολί, τα άλλα έγχορδα και τις φωνές με κάθε λογής κρουστά, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, μέρος της οποίας γίνεται και το κοινό.

Σ’ ένα πρόγραμμα γεμάτο τραγούδια, ρυθμό, παλμό και παράδοση, οι Ιστορίες για Κρουστά παρουσιάζουν μουσική και τραγούδια από την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά –σε στίχους της Ιωάννας Μανούσακα–, αλλά και επιλεγμένες διασκευές από την Ελληνική, Βαλκανική και Μεσογειακή Μουσική.

Το γκρουπ έχει ήδη μια πλούσια δραστηριότητα: Διεθνή Φεστιβάλ και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μουσικές σκηνές και μια σειρά συνεργασιών με τραγουδιστές και δημιουργούς, όπως ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Δανάη Παναγιωτοπούλου, ο Μάνος Πυροβολάκης, ο Γιάννης Χαρούλης κ.α.

Trackback from your site.

Leave a comment